Frukoststund har guld i mundFrukosten är inte bara dagens första måltid, utan även den viktigaste. Förra veckan läste jag i någon tidning (och dagspressen måste man ju lita på!) att just frukosten är den måltid som vi helst inte ändrar på. Vi äter samma typ av mackor med samma sorts pålägg och dricker samma dryck till morgon ut och morgon in.

Men nu ska här bli andra bullar!

Och hur ändrar man på något enklast, om inte med en utmaning? I en vecka framåt ska jag minsann variera frukosten och äta sånt jag inte brukar äta till frukost. Hej då lingongrova och Bravojuice med massa läskiga tillsatser, hej till en mer näringsrik och färggrann frukostbricka!

Jag rivstartade utmaningen med havregrynsgröt med mjölk, kiwi och torkade tranbär, knäckebröd med parmaskinka och gurka, färskpressad apelsinjuice och grönt te. Och en extra kiwi som grädde på moset!Ett litet lyckopiller i brevlådanHäromdagen väntade ett kuvert från Worldclass i brevlådan, och jag antog att det var fakturan för utbildningen som jag anmält mig till.

Förstå då vilka volter endorfinerna slog i kroppen när jag såg att det var choklad och ett gulligt brev!
Från de allra bästa vasaspinninstruktörerna, såklart :-)


Årets våffelintag


I fredags var det som bekant våffeldagen och jag åt mina första våfflor på minst ett år. De var väldigt smaskiga, men nu tror jag att jag klarar mig till 25 mars 2012 innan det är dags att fylla på våffelförrådet igen :-)

Min helg var helt galen. Jobbgalen! Jobbade fredag, jobbade 9-16 på ena jobbet på lördagen och åkte direkt till andra jobbet där jag var kvar till 05. Och jobbade söndagen, fram till midnatt. Men nästa helg blir det jobbfritt!


Tisdagspepp!Jag passade på att ladda upp batterierna ordentligt under helgen för det här blir en riktigt fartfylld vecka!

Efter fredagskvällens tenta hann jag med fika med mina fina på Kuriosa, flera härliga träningspass, SATC-maraton och att åka ut till landet och sitta i solen med en bunt tidningar som sällskap (medan resten av sällskapet eldade ved och skottade snö...) innan det var måndag igen. 

Med dessa små lyckopiller till aktiviteter i bagaget kommer nog denna plugg- och jobbladdade vecka att flyga förbi, och ikväll tänkte jag dessutom våga mig på ett spinningpass igen. Pepp pepp!


Inte en helt vanlig torsdagJag sitter vid köksbordet med en stor kopp te, men ska snart ge mig iväg till mitt första träningspass på en och en halv vecka. Som jag längtat! Elva dagar utan träning, usch. Det är när man inte kan träna som man inser hur tråkigt livet egentligen blir utan träning, helst vill jag ju skutta omkring där i träningslokalen var evigaste dag!

Igår var vi ett härligt gäng på filmkväll (med obligatorisk taco och cookies, såklart!), det kändes bra med lite extra lyx mitt i veckan. Kom inte hem förrän inpå småtimmarna, så det var tur att jag kunde ta lite sovmorgon. Känner på mig att detta kommer bli en bra dag!


Ett år senare...    


Det har gått exakt ett år sedan mitt Parisäventyr började.
Herregud, jag förstår inte hur ett år kan gå så fort!
Tur att jag har en hjärna full av minnen och en hårddisk full med bilder :)


Vårskor - den eviga frågan

Efter flera dagar med ordentlig feber börjar jag äntligen känna mig som en människa igen!
Jag är sjuk så otroligt sällan så när det väl slår till blir det nästa som ett smärre trauma, haha.
Dessutom är det ju så fruktansvärt tråkigt att bara gå hemma utan att orka göra någonting, jag som hade planerat att åka skidor och gå på det ena roliga passet efter det andra i veckan, men tji fick jag.
Idag vågade jag mig i alla fall ut på en liten promenad = dagens äventyr.

För övrigt har det huvudbry som alltid dyker upp så här års åter slagit till - vad ska jag ha på fötterna i vår?!
Funderar helt seriöst på att strunta i allt vad fåfänga heter och satsa på ett par riktigt sköna träningsskor att spatsera omkring i även utanför gymmets väggar. Som de på bilden från Reebok till exempel. Är inte helt övetygad om att kavaj, chinos och gympadojor är den ultimata kombinationen, men... feet come first? :)


Vasaspinning - fyra timmar på en cykel

Herregud vilken helg. Ett mysterium hur en helg kan gå så fort men ändå kännas så lång.
Igår gick jag upp supertidigt och skrev femtimmarstenta. Roligare sätt har jag väl spenderat en lördagsförmiddag på, haha.
Idag befann jag mig på gymmet 08:00, klarvaken och superpepp inför Vasaspinningen. Det är alltså gymmets motsvarighet till Vasaloppet som ju gick av stapeln idag, förutom den lilla detaljen att skidorna är utbytta mot en cykel då. I fyra timmar trampade vi på! Helt klart ett bevis på att det mesta går med viljans kraft.

Det var fjärde gången någonsin jag satt på en spinningcykel och senaste passet måste ha varit för säkert ett halvår sedan. Det gick faktiskt lättare än jag hade trott, första halvtimmen tyckte jag konstigt nog var kämpigast men sedan rullade det på. Stämningen i salen var helt fantastisk och så otroligt peppande, att jag säkert hade kunnat cykla på ett tag till bara med hjälp av alla endorfiner. Men blåbärssoppan som gav lite energi ska ha en eloge också ;)

Efter passet belönade jag mig med senaste ToppHälsa och Lindtpraliner. Det tyckte jag att jag var värd :)


RSS 2.0