Green & blue

Igår var min sista dag på jobbet, så jag bakade cupcakes som vi kunde tröstäta. I företagets färger såklart!
Christmas cake
Vad är julen utan en jultårta?! I min familj är den i alla fall tradition. I år blev det chokladbotten med vanilj, hallonsylt och rosa marsipan. Och en hel massa julgodis till det. Fina klappar fick jag också! En underbart fin klänning och Alfapet bland annat. Men allra bäst var trots allt de två Moulin Roge-filmer jag fick - den senaste samt originalet från 1952. Åh!


Snälla tomten?!

Om jag fick vara hur orealistisk och ytlig jag ville, skulle jag önska mig det här i julklapp.
Jag har faktiskt varit snäll i år, och ätit min gröt!


Förmågan att sväva över Paris med ett knippe fina ballonger i handen. 


En finfin lägenhet på Manhattan.


...annars vore ju en liten lägenhet med den här utsikten helt okej med!
Ännu mer Roy Kirkham! Jag får inte ens plats med det jag redan har så jag vet i och för sig inte hur jag skulle få plats med ännu mer...


Ett riktigt, riktigt makalöst fint bröllop om sisådär tio år eller något, annars en egen bröllopsbyrå så att jag kan få planera andras!


En studentvecka till.


En blaffig herrklocka, gärna fyra extra timmar på dygnet också.En weekendresa till Moskva.


Ebba von Sydows vardagsrum.


Ett dygn på Hogwarts med Harry & co.


En isbjörnskram.


Det var nog allt, tack på förhand!Hamptons

Jag har varit insnöad på lägenheter, men hus är ju minst lika roligt att kika på! Hos Corcoran Real Estate Agency fann jag det här beläget i New York-bornas sommarparadis the Hamptons. Fasaden, matsalen och det härligt blå rummet föll mig verkligen i smaken men de resterande 13 rummen var inte mycket att hänga i julgranen. Mest skrikiga åttiotalsfärger och alldeles för pråliga badrum som såg ut att vara hämtade från något i stil med Playboy Mansion. Men det andra kan man ju njuta av!Bild: Corcoran


Morgonstund har guld i munGick in på bloggen lite snabbt innan det är dags att åka till jobbet, och upptäckte till min stora förvåning att det fanns en hel drös med nya kommentarer. Vilket efter lite snokande på intranätet visade sig bero på att mitt lilla pepparkakshus fanns med på blogg.se startsida. Kul! Tack söta ni för alla kommentarer, imorgon blir det ännu ett inlägg med julbak för er som vill, hoppas vi ses då!


FrancaisÅrets första hemmagjorda julgodis blev inget mindre än fransk chokladkola. Busigt enkelt och farligt gott, så gott att jag nog måste baka ett nytt lass innan jul! För övrigt tänker jag mig kanderade äpplen, mintkyssar och självklart marsipanfigurer som nästa julgodisprojekt. Jag ska bara hitta tiden som krävs också!


5th avenue

På Fifth Avenue, New York, ligger denna underbart fina lägenhet som jag hittade! Vitt, luftigt och väldans fina fönster som släpper in massor med ljus. Tänk att vakna upp i världens metropol på morgonen med solen som lyser in genom sovrumsfönstret. Och titta så fint de matchat sängkuddarna och blommorna i sovrummet, de kan sig grej de där homestagingmänniskorna! Badrummet är bara det i sig en liten guldklimp, vi är i full flärd med att planera badrumsrenovering och jag vet precis vad jag ska föreslå...
Bild: Corcoran


Ett lite godare hus

För att hitta julklänslan bestämde jag mig för att knåpa ihop ett litet pepparkakshus. Det hör ju verkligen julen till, trots det är det flera år sedan vi hade ett sådant här delikat hus hemma i juletider. I rosa och vita toner går det, det tyckte jag passade bra. Jag kanske borde slopa mäklar- och marknadsföringsplanerna och bli pepparkakshusarkitekt istället, haha. Nästa projekt blir att bygga ett slott!


Julmysigt

 Detta lilla fik med tillhörande butik beläget i Gävle kan vara bland de sötaste jag skådat. Den gamla 1700-talsgårdens väggar har målats i vitt och i det forna stallet kan man mumsa på nygräddade bullar och småkakor. För att inte tala om den underbara kristallkronan, mysfaktor gånger tusen! Synd bara att det ligger alldeles för många mil härifrån...  

Bild: Aftonbladet


Lite kvällsshopping

Nätshopping är farligt, speciellt när pojkvännen åkt till Skottland och inte kan stoppa en. Nejvars, men det är faktiskt lite otäckt hur man bara kan klicka och klicka och klicka, tänk om man inte kan hejda sig. Tur att vi enligt svensk lag har ångerrätt!

Den fina klänningen ligger ju inte helt rätt i tiden i detta kalla land, men jag funderade på den redan i somras. När jag sedan hittade den för bara en tredjedel av ordinarie pris måste det väl ha varit ödet? Sedan att det bara fanns storlek 44 kvar är en annan sak, men jag har ju faktiskt två alternativ: antingen låta min kära designervän Frida sy in den eller att göra den till inredningsobjekt som i inlägget nedan.

Den puderrosa tröjan köpte jag för att komma upp i den summa som H&M kräver för att ta emot beställningar, men visst är den söt!
Bild: H&M


När garderoben blivit full...

Jag gillar verkligen Sköna Hems serie där de hälsar på hemma hos folk, alltifrån Lexingtons VD till Ebba von Sydow. Den här gången har jag gått husesyn hemma hos min forna journalistförebild, när jag var yngre gick jag och längtade till veckan därpå så fort Expressen Fredag-bilagan var färdigläst.

Jag tycker att det är så otroligt charmigt att använda sina finaste klädesplagg i inredningen, det ska jag definitivt satsa på när jag får chansen att inreda själv. Och som vanligt är jag svag för det ljusa vardagsrummet och vita väggar, helt i min smak!Bild: Sköna Hem


Roses are red

Med risk för att låta naiv tror jag att mitt liv skulle bli lite mer Paris chic om jag hade denna underbara skapelse i min ägo.Bild: Chicy


Lite nyare, lite bättre.

Eller ja, lite nyare i alla fall!

Efter tre år på den gamla bloggen kände jag att det var dags för en liten nystart. Efter att ha lagt ner hela bloggprojektet under ett par månader började jag få lite skrivabstinens, så... ta-daa!

Och ett stort tack till Sofia som stöttade mig i bloggosfärens stora fråga; vad tusan ska jag heta?! Förnamn och andranamn, svårare än så var det ju faktiskt inte.

Och förresten, så här ser jag ut (oftast ser man mig inte ur 180-vinkel och liggandes i en lövhög dock):RSS 2.0