Kokos- och currykyckling

I helgen slängde jag ihop denna mumsiga wok med kyckling, kokosmjölk och curry.
Den är både enkel och går snabbt - perfekt när man är hungrig alltså!

Till rätten behövs:
Cirka 600 gram kycklingfilé
1 burk kokosmjölk
1 påse frysta wokgrönsaker (eller valfria andra grönsaker om man hellre vill ha det)
Cirka 1 tsk grön currypasta
Ris (jag valde basmati, mums!)
Saften från en lime
(det här räcker till ungefär fyra portioner)

Sedan är det inte svårare än att man skär kycklingen i bitar, steker, slänger över i en wokpanna tillsammans med resten av ingredienserna och låter det stå och puttra tio minuter en kvart medan riset kokar.
Sen skar jag upp några skivor lime och lade på toppen, mest för att det hela skulle bli lite mer fotogenique ;-)


C-vitaminbomb till frukost
Jag vet inte exakt vad som hände här, men min kropp skrek uppenbarligen efter C-vitamin denna morgon för rätt som det var hade jag nästan bara frukt framför mig. Jag fick steka ett ägg och lägga på en av knäckemackorna för att plussa på proteinintaget lite (kombon knäckemacka + stekt, ljummet ägg kan förövrigt vara bästa kombon någonsin).

På knäckemacka numero dos blev det västkustsallad med avokado och rädisor, i fruktskålen trängs apelsin, kiwi, vindruvor samt färska jordgubbar. Yoghurten toppade jag med physalis, jordgubbar och krossade linfrön.
Detta svalde jag ned med färskpressad apelsinjuice och vitt te. En av mina bättre frukostar tror jag!


Att träna med en vän

Jag och Sofia verkar aldrig sluta förundras över hur mycket roligare det blir att göra sällskap med en kompis när det vankas träning (och eftersom träning i sig redan är kul blir ju kompisträning superdupermegakul!).

Speciellt på Friskis, där vi var idag, känns det roligt att ha någon att sällskapa med då man ska vara där en halvtimma innan passet börjar för att vara garanterad en plats och det blir ganska mycket dötid. 

Under själva passet inspireras man ju både av instruktören och de andra deltagarna, men jag tycker ändå att det ger mycket att ha någon som man kan peppa lite extra och som man själv får peppa, om det så "bara" är stora leenden eller uppmuntrande blinkningar som byts. Särksilt idag kände jag hur jag fick lite extra energi av att se Fia hoppa upp och ner, göra sit-ups och kuta för fulla muggar bara någon meter ifrån mig i sitt knallrosa linne :-)
Så tack, världens bästa träningskompis!
På tal om Linn- & Fiatid, tyckte vi att det passade fint med en liten utflykt förra helgen och begav oss till naturreservatet på Djurön. Vi spenderade ett par timmar i gassande solsken, åt jordgubbar & överblivet påskgodis
och konstaterade att våren, den sätter minsann guldkant på tillvaron. 

  


RSS 2.0