VelvetIgår sprang jag på den sötaste plånbok jag någonsin har sett. Jag stod och kikade på en svart variant och i ett försök att lugna shoppingnerven tänkte jag att den hade varit mycket finare i rött. Jag vänder mig om, går några steg och vad ligger där framför mig? Ett onödigt köp var min första tanke, men jag blev helt lycklig av att titta på den och lite extra lycka kan man ju faktiskt behöva såhär på hösten. Slutsats: väldigt nödvändigt köp!

P.S. Sen är visserligen dragkedjan av skitkvalitet men lite får man kanske stå ut med, för en sammetsrosett är det värt det!

P.S. 2: Sedan såg jag att de hade matchande basker och vantar, men någonstans kanske till och med jag får dra en rosettgräns?


DjungelbokenJag har lagt vantarna på några härliga smycken med djungeltema. Ormarmbanden införskaffades förra veckan och ringen med... ja, vad är det egentligen? Ett lejon? En guldpuma? Fin är den i alla fall och en födelsedagspresent från Sofia.Triss...som gärna får flytta in i min garderob och bidra till lite glamour mitt i allt tentaplugg.
Från H&M. Såklart.


...tycker om Cervera

Det är inte utan att känna mig liiiite för vuxen som jag säger att Cervera har blivit en av mina absoluta favoritbutiker. Jag menar, hur mysigt är det inte att lunka omkring därinne och se en massa vackra saker vart man än väljer att fästa blicken?

Det känns verkligen som att de steg flera grader på husgerådsbarometern när de köpte upp Duka förra året. 
Som om det inte vore nog med att de säljer mitt favoritporslin har de dessutom inkluderat vackert inslagna paket i sin affärsidé. Inte illa, stjärna i kanten!


Deras inspirations- och reklambilder är för övrigt helt smashing och jag tycker att deras "tycker om..."-tema är suveränt. Roligt är dessutom att Cervera, som 2009 omsatte 900Mkr, inte valde någon stor, välkänd reklambyrå för uppdraget utan istället anlitade tvåmannabyrån Mikaela&Helena. Heja nytänkande, heja Cervera!

Bildkälla


One more slice

I ett av paketen som jag fick när jag fyllde år låg One more slice, uppföljaren till A piece of cake, som varit min favoritbok sedan jag köpte den förra sommaren. Medan den till största delen innehåller pastelliga cupcakes och andra söta bakverk är One more slice ett hopkok av brödbak, pizzor, glass och efterrätter.
Helt enkelt lite matigare än föregångaren.

Jag tycker verkligen att Leila har fört kokbokgenren till en ny nivå, den här boken är lika mycket kok- som inspirationsbok. Nästa helg ska jag ta mig tid till att laga något ur den, men det är ju så svårt att välja bland alla smarriga recept.
Kanske slår jag på stort med baguette till frukost, pannkakor till lunch och någon slags pizza till middag.
Och en mumsig cheesecake eller paj till dessert, såklart! 

RSS 2.0