En cykeltur efter maraton - javisst!

En av de allra roligaste sakerna med att extraknäcka som sportreporter är att man får möjligheten att prata med och intervjua så många olika människor, som trots sina olikheter har en sak gemensamt - kärleken till idrotten.

De flesta är trevliga, vissa är inte lika pratglada medan en del pratar på i 120 km/h om assists, pers eller halvlekar.
Sedan finns det de där människorna som verkligen bjuder på sig själva, som tar sig tid att berätta och som man blir alldeles lycklig inombords av att prata med. Trots att jag för dem bara är "Linn från NT-sporten".
En sådan person hade jag äran att både få intervjua och chitchatta lite med häromdagen.

Frida Södermark kammade hem sin första maratonvinst i Leipzig Maraton i söndags, vilket också var anledningen till att jag fick uppdraget att ringa henne för en pratstund. För mig är maratonlöpare mer eller mindre supermänniskor. Jag kan knappt förstå hur kroppen kan klara av att springa mer än fyra mil (dessutom mestadels på asfalt och i Fridas fall på under tre timmar!). Efter målgång kan man ju tänka sig att man är helt och hållet utpumpad men nej, Frida beättade glatt att hon hade hunnit med en cykeltur och lite sightseeing efter loppet.

Det som slog mig var hur öppenhjärtlig, engagerad och lättsam hon var, trots att jag - en helt främmande människa - ringde och bad om en intervju mitt under hennes segerfirande och restaurangmiddag. Hon berättade om allt från löptips till vilka turistplaner hon hade och avslutade med att det var roligt att det var en tjej som ringde (eftersom jag är den enda tjejen på sportredaktionen och bara jobbar då och då, är det annars grabbarna som ringer), haha.

Summa summarum - tusan vilken härlig tjej! Tack vare henne kändes det inte så pjåkigt att sitta inne vid tangentbordet en söndageftermiddag när solen gassade på där utanför.
Dessutom blev jag riktigt sugen på att hoppa i löparskorna och ge mig ut i spåret.

Vill ni läsa mer om Frida och hennes löparäventyr i Tyskland, hittar ni hennes härliga blogg här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0